Allt i vardagen

Nu har det gått alldeles för många dagar sen senaste inlägg. Men jobbet kom ikapp en, även fast man hade tre dagar hemma i stan efter att man lämnade ön. Hade måndag, tisdag och onsdag innan min jobbvecka började och jag använde dom väl. Det blev en tvättdag och lite Padel med Erika och Fredrik innan dom åkte iväg till Västkusten igen. Det vart även en dagsutflykt till Gränna med Helen och Malin (Hell and Heaven, och ni kan ju bara gissa vem som är Hell och vem som är Heaven).

Torsdagen kom och det vart jobb under hela helgen och även måndag, tisdag ledig och sen vart man sängliggandes i några dagar. Snuva och hes, så en lätt förkylning men otrolig trötthet i kroppen. Jag skyller på vädret och även på mig själv som gick i regnet från Sundbyberg till Bromma och vart lite blött om huvudet. Så nu har jag alltid paraply i väskan.

Nu mår jag mycket bättre och kunde spela Padel med Erika, Fredrik och Oscar igår, har även jobbat fem timmar idag och tar nu helg... ja det var den arbetsveckan.. kort och gott!

Planfri "helg" förutom att jag ska ta Dos 2 imorgon, något som jag kunde ha tagit i torsdags men avbokade pga sjukdom. Men det visade sig att jag skulle kunna ha tagit vaccin den dagen ändå.
Så en lättförkylning påverkar inte vaccin.

Tänker att det inte är så mycket att berätta om mitt jobb. För nu har ni fått en bild om vad jag gör i Bromma, och för att det inte ska bli en alldeles för kort inlägg så får ni se Gränna i bildform. Något som borde ha kommit upp för längesen.

Har verkligen inte träffat tjejerna under hela sommaren så vi bokade in ett datum många veckor i förväg. Nu har alla tre olika jobb så nu blir det helt olika lediga dagar och jobbtider.
- Hur underbart är inte det?

Men iallfall, jag satte mig i bilen 08.00 och körde iväg för att plocka upp dom längs vägen och vi lyckades ändra destination 4-5 gånger under två timmars bilresa. Men till slut hamnade vi i Gränna och inte Söderköping. En av oss såg verkligen fram emot polkagris.

Det luktade socker så fort man klev ur bilen och efter några timmar så vart jag lite "full" av det😅
Kokning av polka pågick i varenda butik i stan.

Men vi bestämde oss för en lunch innan allt polka letande, så det blev en promenad ner till hamnen.

Ligger ett rökeri bredvid hamnkrogen så vi vart ju tvungna och beställa in rökta räkor och dela på.
Den här stora skålen skojar man verkligen inte med. Det kanske ser lite ut på bild men under all bröd så ligger det massa räkor. Efter en timme så gav vi alla tre upp. Aioli var smakrik och stora räkor på det också. Mycket för pengarna.

Efterrätt tog vi sen i butikerna (alla smakprover)
Tänker mig att Gränna kan vara mysigt under juletid.

Är inte så förtjust i polka, men när det finns i dessa smaker så är man villig och testa

Den som hade svårast att välja smaker var nog Malin, syns det inte klart och tydligen på hennes min?😂

Det räckte inte med all mat och polka i Gränna, utan det blev ett stop i Söderköping på vägen hem.
Lite små droppar regn stoppade inte oss från att besöka Smultronstället (glassrestaurang).
Med tanken på att vi beställde in så mycket till lunch så försökte vi vara smarta.
"Vi beställer bara två och delar på det, behövs inte en var"
Så vi beställde två olika, och jag tycker inte om vispgrädde som dom flesta utav er redan vet. Men då frågade servitrisen om vi ville ha mjukglass istället. Det glittrades i ögonen och vi skrek ut "JA"

Kan säga att det var det SÄMSTA vi kunde ha sagt!
Det blev bara glass på glass och magen ville sprängas ännu en gång. Nu har vi lärt oss ännu en grej: vi delar på en dessert portion och inte två....
Sockret slog till rätt så bra, för sen vart det drag i bilen med 80- och 90-tals musik.
Så hela 12h, dagsutflykt.

Innan vi hade bestämt oss för destination så diskuterade vi om en mat-roadtrip, men då tar vi med oss våra avfallshinkar som har två ben. Sex personer i en minivan och jag paxar för att inte köra något under den resan.

Frågan är, i Sverige eller utomlands?
-Tips mottages

  • Vardag

Gillar

Kommentarer