Den efterlängtade utbildningen

I måndags svängde man åt vänster istället för höger och det kändes konstigt när jag gick från parkeringen till IKEA huset i Barkarby. Så nervös men glädjen växte fram när jag såg två andra som också var från Kurvan vid personalingången.
Det är nu exakt en vecka sen jag gjorde mitt sista pass ute på sovrumsavdelningen, och inne på dag tre av köksutbildningen som jag går nu veckan ut.
Så mycket nytt och alldeles för mycket information om alla stommar, fronter, lådor, bänkskivor och allt annat som ett kök behöver. Var enda millimeter räknas, vilket jag blir lite förvirrad av då jag tidigare bara pratat i centimeter. Så nu är jag verkligen tacksam för miniräknaren som jag har i telefonen.

Så glad att jag åkte med Oscar ut till hans landställe för att vila upp hjärnan några dagar innan det här.
Igår satt jag och längtade efter helg, så tisdagstrött var jag! Men nu har jag bara en och en halv dag kvar innan jag tar helg igen, vilket är kanske lite konstigt för mig. För jag brukar ju jobba varannan helg.
Så vad ska jag nu hitta på? - Men det blir toppen väder, så det är man glad över!

Inte dom finaste köksritningar men det är bara mina första, så jag är på godväg.
Måste lära mig att tänka ut lite snabbare på olika lösningar som jag gör när det kommer till garderober/walk-in-closet.

Bilder från förra helgen

Har tidigare skrivit om Oscars landställe, och om ni har missat så kan ni kolla på bilder från förra sommaren Här!

Kom fram till ön fredagkväll och det serverades tacos (vegetarisk för min del) och dagen efter blev det en clubsandwich i solen med ett glas rosé till lunch. Hur lyx? Vädret var ju på topp den dagen!❤️

Lite fix och trix under dagen. Det stora projektet för dom just nu är ett kök, väldigt passande för mig att jag var där då. Lärde mig faktiskt något om våra köksluckor som jag inte visste om innan.
- tur man har kollegor och vänner som har jobbat inom kök som kunde förklara! Tack Erika!

Är inte så förtjust i att äta något som man måste hålla på och pilla bort. Så när jag var liten ville jag inte alls äta fisk som hade ben i sig när det serverades, inte ens musslor, räkor osv. Med dessa grillade var verkligen dunder!

Lördagkväll fick vi "barnen" stå för middagen och jag har sagt det förut; är inte så intresserad i matlagning. Men jag kan om jag vill, för jag har ändå det i blodet från mamma och mormor. Samt pappa Leo som har försökt att visa/lära mig sen jag var liten (så obrydd som liten och i tonåren).

- Men jag har det i bakhuvud någonstans där pappa, jag lovar!.

Så vi serverade: Svamprisotto med grillad fläskfilé, pinjenötter och ruccola på toppen.
-Fick ändå bra betyg på det, så jag är nöjd. Även fast jag bara har stått och rört om och smaksatt allt.
Cred till Emelie och Oscar som har gjort det mesta 😅

Till efterrätt så stekte jag thailändska pannkakor med banan och choklad sås, det klassiska som man brukar beställa i Thailand vid närmaste gathörn. Hann inte ta en bild på det alls, för det ska ju ätas när det är som varmt och krispigt. Smaken är inte detsamma när det har svalnat.

- Se där, jag kan inte bara koka tevatten...

Nu börjar klockan ticka och jag hade egentligen tänk att inlägget skulle komma upp redan vid 21 tiden. Men Erika ringde på FaceTime och vi har inte träffats på en helvecka, så det var mycket och ta igen. Tänk att träffa varje dag på jobbet och sen inget alls.. Panik!

Regnet slår nu mot fönstret, har i stort sätt regnat hela dagen här i Stockholm. Men just nu är det perfekt ljud att somna till.

Gillar

Kommentarer