Vår mörkaste dag

Sorry that this post will only be in swedish

Oktober är verkligen en mörk månad för mig och mitt kära hemland. Nu är det mer än ett år sen vår älskade kung Bhumibol Adulyadej dog och imorgon blir det månadens mörkaste dag då han ska "begravas". Självaste ceremonin har pågått nu i fyra dagar i Bangkok. När jag just nu sitter hemma i regniga Sverige kan jag fortfarande minnas den dagen, det var 13:e oktober föra året. Då satt jag i ett hotellrum i Krabi, Ao Nang och zappade igenom tv för att hitta något att kolla på som var på engelska. Men alla kanaler blev svartvitt och mannen i TV-rutan var tyst i 1 minut innan han öppnade sin mun. Det blev Svart direkt i hela landet, mamma hade ringt flera gånger från Sverige under den dagen och frågade en massa men jag hade absolut ingen aning tills det slog 19.00 thai tid. Har följt det mesta på thailändska kanal 3. Ungefär tolv miljoner människor, ca en sjätte del av Thailands befolkning har stått i kö för att hedra han under det år som gått sen han dog. Självaste ceremonin är en förberedelse för förflyttning av en urna (se i klippet nedan) som representerar kungen som sedan ska förflyttas till en gyllene krematoriebyggnad imorgon.

70 år av arbete - 4000 olika projekt och min fattiga hemby tackar för att vi fått den hjälp när vår provins behövde det som mest. 

När man fått frågan om vad för slags killar/män man gillar så skulle jag nog säga: någon som är bra på sport, bra på att spela instrument och skriva musik, kan rita, gillar att fotografera, är kreativ, älskar familjen, arbetar hårt, klagar aldrig ifall hur trött den än är, hjälper andra utan att förväntar sig något tillbaka och tänker alltid på andra än sig själv. - Nej jag har inte läst för många fairy tales, utan den personen fanns på riktigt och det var just vår kung.

- jag kan nog säga att jag talar för 68 miljoner människor nu:
Vi älskar inte han bara för att han var Kung, men vi älskar han för allt han har gjort.
Det han har gjort har olika betydelser för oss alla

  • Tankar

Gillar

Kommentarer