En dag i Chiang Rai

Igår satt vi i en minibus med 11 andra turister (kineser och tre spanska tjejer) samt guide och chaufför från klockan 08.00 till 21.30. Hur slut var man inte när de släppte av oss på hotellet? Stockars Oscar som då varit ute i solen en hel dag och sjuk. Det regnade i Chiang Mai men 34 grader och strålande sol i Chiang Rai. Första stoppet var Hot spring där man kunde få fot spa och vattnet var så varmt att man kunde koka ägg i 20 minuter

En timme senare kom vi fram till White Temple, 20 år gammal och den byggs fortfarande.

Detta ska föreställa helvete

Ett lunch stopp sedan på någonstans kinesisk ställe (buffe), självklart vart det kinesisk för majoriteten av vår grupp var från Kina och vår guide fick växla mellan tre olika språk. Inte nog med det så är det tydligen mest kineser som besöker White temple, bara 10 % är thai och västläningar. Vi har inte träffat på någon från Sverige än, mest spanjorer och tyskar. Men vi har två ställen kvar så där kanske Oscar träffar på några landsmän. Plus att det inte är någon säsong för oss skandinaver under juli-augusti.

Baan Dam

Vi kom sedan fram till Baan Dam efter lunchen, Baan betyder hus på thailändska och dam svart. Alltså besökte vi svarta huset eller The black House museum som det heter på engelska. Det är som en gård med 40 olika små byggnader av olika form och storlekar som är gjorda av träd, glas, konkret, klossar eller terrakotta.

Long neck village 

Nästa stop blev long neck village, bara sett dem på bild så det var lite häftigt att se dem på riktigt (live)
Kallad för Kayan people som först kommer ifrån Burma men nu är de bosatt i norra Thailand också.
Deras tradition med ringar runt halsen har följt dem århundraden, första ringarna sätts på när tjejerna blivit fem år gamla och efter ett år får de en längre. Det finns olika historier om varför det har ringar runt halsen, första är att kvinnorna är hemma och tar hand om barnen medan männen är ute och jobbar ifall de skulle bli attackerad av tigrar i djungeln så har dem halsen skyddad. Den andra historien är att ringarna skyddar kvinnorna från att bli slavar, för att ringarna gör dem mindre attraktiva för andra.

Golden Trinagle 

Avslutade dagen vid Gyllene triangeln och Laos. Triangeln överlappar fyra berg av Sydasien fyra länder: Burma, Vietnam, Laos och Thailand. Man kan också komma till Kina längs floden.

Tog båt till andra sidan och i Laos kunde man köpa billiga kopior av det mesta. Här betalas ingen skatt heller så tobak och sprit var rätt så billigt där. Det mest populära där är deras Kobra-whisky, inte bara det utan ödlor och skopion fanns med i flaskorna. Ser inte alls lockande ut..

- min resekompis är singel, damer slå en signal om ni är intresserad.

  • Resor
  • Nära Phang Nga , Thailand

Gillar

Kommentarer