En skärgårdsö

Efter att ha kommit hem från roadtrippen så packade jag om väskan och tog mig ut till landet, känns som att jag upprepar förra året. Skillnaden är bara att jag nu i år åkte ut själv till Ingmarsö och inte till Oscars landställe. Ensam i stugan men vad gör det.

Det var en lång kö vid Strömkajen men vid Vaxholm hoppade alla av och därifrån till Ingmarsö var jag helt ensam med besättningen.

Fina Kattis (kusin) var ute och hennes son sommarjobbar på Ingmarsö krogen så det vart en middag där efter att man klev av båten.
- Det blev några middagar där under veckan så det blir en hel inlägg om maten där på krogen.
Om ni är i närheten så rekommenderar jag definitivt en middag på denna krog!

Jag hade verkligen saknat mina riskakor med avokado till frukost under roadtrippen.
Äntligen, samt en riktig kaffe på det också. Så där kunde jag sitta i min ensamhet, njuta av vädret och lyssna på podd.

Det har öppnat ett bageri bredvid oss, som nu har fått tillstånd för servering.
Jag och Felix (Kattis son) tog oss en lunch där innan han skulle börja jobba kväll på krogen, så under lunchtid är det dessa stora mackor som serveras och från 17:00 är det pizzor som finns på menyn.
Själv tog jag en skagen deluxe och Felix tog en Burrata

Som jag tidigare skrev så missade jag och Erika varandra när vi veckan innan var i södra Sverige. Så hon fick komma ut till mig i tisdags för lite brygghäng, spelkväll osv. Så det blev lite mer frukost dukning den dagen. Även vi åt en middag tillsammans på krogen. Och jag fick kommentaren av en servis "nu har du blivit vår nya stammis" Efter den kvällen hade jag smakat allt från menyn så nu måste jag ju börja om från början, skratt.

Har badat varje dag, så turtemperaturen har legat mellan 21-22 grader

Vaknade upp tidigt en onsdag för att få lite soltimmar på bryggan innan det var dags för Erika att ta båten hem till stan. - Tack Fredrik för lånet av henne 🥰

Har blivit en eller massa glas vin och drinkar under veckan, men jag skyller på vädret och man måste släcka törsten på något sätt. Lite brist på vatten här ute, men nu i skrivande stund så regnar det så, nu kan jag dricka regnvatten, jippi.

Två veckors semester börjar glida mot sitt slut och det är som vanligt, att man önskar att man tog ut fler veckor. Men nu när det är dåligt väder så tänker jag; kan ju lika gärna vara inomhus på jobbet.
Men det har varit hur skönt som helst att vara ensam med lite sällskap då och då. Kanske lite nyttigt med ensamtid, har fått tid att tänka, tid att sakna, tid att vila och även kunnat sova ordentligt utan konstiga drömmar som man vaknar upp ur 2-3 gånger om nätterna.
- Ni som vet om mina sömnproblem ni vet nog vad jag pratar om.

  • Vardag

Gillar

Kommentarer