Fram och tillbaka på Österlen

Jo men vi jagade verkligen solen på Österlen, vilket gjorde att vi åkte samma väg cirka 100 gånger.
Så Oscar kan säkert köra den vägen med stängda ögon, eller?

Vi lämnade Malmö och nådde först Ystad. Hemmaplan för min del, då den thailändska flaggan fladdrade där på fasaden. Jag som faktiskt hade lite hemlands längtan iår, så fick jag lite Thailand känsla ändå.
I bilen satt jag och drack thailändsk yoghurtdryck och åt pocky, även fast det är japansk "godis" så äter barn och ungdomar väldigt mycket av det i Thai.

Vet inte vad som hände denna sommar, men jag hade med mig mer färgglada plagg än svarta. Mina vänner var lite i chock när dom fick bild på hela packningen innan avfärd. Men när höstkläderna kommer fram så blir det till mitt sanna jag.

Från Ystad till Kåseberga och Ales stenar. Inte bara stenarna där men också alla kossor som gick fritt på berget där, och jag erkänner att jag var inte bara lite rädd. Ja, om jag är rädd för småkryp och fåglar så kan ni ju tänka er hur det skulle vara för mig, ifall jag blev jagad av en kossa.

Även ett stopp vid Kiviks musteri .Fina äppelgårdar runt om och jag är fortfarande irriterad att jag gick och blev allergisk mot äpple och päron och allt som ingår i stenfrukt gruppen. Men köade in till butiken för att köpa med mig hem några flaskor, så att andra i familjen kan få smaka.

Som ni ser så var det rätt molnigt dom dagarna vi var där, så bilen rullade verkligen fram och tillbaka för att få så mycket sol som möjligt. Medan det var åskväder i Kristianstad så hittade vi en strand mellan Kivik och Simrishamn. När vi närmade slutet av trappan och fick syn på allt så vart det ännu en Thailand känsla. Tur att Oscar varit med mig i mitt hemland att vi två kunde säga samma om platsen.

I närheten så låg det ett café, Cafe Annorlunda. Här får man verkligen äta så mycket som man vill och orkar. Blev mätt bara av att se allt. Men det blev en räksmörgås och en lyxig kladdkaka med vaniljfluff för min del. Pizza och äppelkaka för Oscar och jag smakade en liten liten del utan äpple, den var super!
- Om ni har vägarna förbi, då får ni vara beredda på att få köa i cirka 30 minuter och så om ni beställer pizza så blir det ytterligare 20 minuter.

Två vändor hit till Knäckbäckhusen, just för solens skull. Gick igenom "byn" och det var jättefina och mysiga söta små och stora hus.

Någon fick mig att äta röttkött i malenform och min kropp fick lida lite under kvällen och natten.
Inte haft ont i magen på länge, och nästan så att jag ville spy upp allt för att få bort smärtan.
Men för att inte visa att man är svag för en viss person så fick det vara kvar och jag får bara leva med smärta helt enkelt.

Jag har haft så många hemma-känsla (kopplad till Asien) under tripen att vi var tvungna att se till att åka till ett ställe där Oscar kände sig hemma. Och det är ingen annan stad än Åhus, Absolut Vodka.
- Ni som vet, ni vet.

Min nyktra halva, men så kär är han i just Absolut Vodka. Om jag öppnar en av flaskorna han har i sitt skåp hemma så kan ni förbereda lite blommor och gravsten till mig.

- Lite synd att man inte kunde köpa något på plats, dom hade den smaken som jag ville ha som visning men blev hänvisad till Systembolaget. En liten besvikelse när dom speciella smakerna inte finns att köpa på bolaget, och så går det inte att beställa heller. Vad gör man då?

Blev faktiskt en liten solnedgång i Kristianstad sista dagen.
Och regnet kom när vi skulle lämna hotellet, hur passande?

Avslutade med en lunch i Kalmar innan vi nådde Stokholm.
Regnet kom tyvärr ikapp oss, och vindarna flyttade på restaurangens stolar på uteservering.
Vi som ville sitta ute och äta i solen....

Vart går nästa road trip?

Gillar

Kommentarer