Från kallt till varmt

Då har vi lämnat risfältet, berg och dal för den här gången. Har checkat in på ett hotell som ligger nära Phitsanulok flygplats då vi ska vara på plats rätt tidigt. Nu har Oscar fått prova på att leva som en riktig thai, sova på hård madrass, ätit med bara sked och gaffel (knivar används ej här), levt på kyckling och ris och pasta förstås. Brukar inte stå i köket men nu när mamma åkte till Bangkok har jag fått stå och laga middag åt Oscar och jag har fått godkänt på mina rätter.

Idag har vi bara tagit det lugnt, tog oss en liten bit mat. Har bestämt att jag från och med nu bara ska äta thaimat och utmana mig själv med att ha lite chili i, önska mig lycka till... Efter det gick vi in på frisörsalong i närheten. Det låg ca 4-5 salonger brevis varandra längs gatan, det var antingen lunch stängt eller att de inte hade tid men till slut var det ett ställe som tog emot oss. Så 15 centimeter kortare än på bilden med min ananas, sa till henne att det räcker med 10 centimeter men jag hade för slitet hår att hon sa att hon måste klippa mer. Inte nog med det så tunnade hon ut och det känns sååååååå skönt. Min resekompis passade också på att klippa sig och det blev hela 92kr för båda, rena rånet... skoja höhö. är det bara naglarna som ska fixas men det får jag nog ta på nästa destination, för klockan börjar slå mot middagstid så allt stänger nu.

Det var 22-24 grader igår uppe i Khao Kho (Khao betyder berg) och när vi väl kom ner till Phitsanulok så vart det hela 32 grader, kokhet i bilen och hotellets pool har Oscar fått äran att bada i innan regnet kom.
(Själv ogillar jag att bada i pool)

  • Resor

Gillar

Kommentarer