Hur ska man inreda sovrummet?

Hösten 2016 satte jag igång med att studera inredningsdesign, distans (Göteborg).
färg och form fick jag börja med att läsa, vart sedan massa glödlampor efter några veckor.
Hur kul är det att läsa som lamapor? Det blev sedan vidare till att lära sig placera möbler och tänka på kraftposition, rätt färg med rätt material, blanda olika elementen (eld och vatten, trä, jord och metall) och till det sista... Baguan, det som förstärker olika livsaspekter i ens hem. Tänkte dela med mig några små punkter, kommer inte kunna gå igenom allt idag. Då skulle denna inlägg kanske innehålla lika många ord som Tipitaka, nej nu överdriver jag väldigt mycket.

Så ja, nu får det helt enkelt bli sovrummet. Tar kanske hallen eller något i ett annat inlägg. Det borde inte vara så svårt att fixa sovrummet mysigt så där.

1. Sovrumsmöbler

Vad för möbler ska man ha i ett sovrum? En säng? självklart! Men vad mer? En sittplats vore lite mysigt, man kan förstås sitta på sängen. Men att sitta på något annat eller bara ha en fåtölj/soffa i rummet gör det mysigare och det känns mer än bara en sovrum

2. Inte övermöblera

Tänk på att man vill ha plats för att kunna röra sig lite lätt i rummet, annars kan det bli en irritation. Så inte för mycket helt enkelt.

3. Placering av sängen

Detta borde egentligen vara punkt nummer ett, men vi tar det nu. Bra att jag kom på det nu än att jag glömde bort det. Bättre sent än aldrig! - jag börjar bli senil (erkänner det, det är så att jag umgås med en person som är 80 i kroppen och senil. Det har smittat av sig på mig). Iallafall, placering av själva sängen då. Ställ då frågan " hur sover jag allra bäst?" Jag har inte behov av luft och ljust, fryser hela tiden så har valt att inte ha sängen vid fönstret som jag hade när jag var liten. Det var mina föräldrar som tyckte att jag skulle ha sängen där.

4. Belysning

Det här är verkligen en stor betydelse i rummet, just varför jag läste om lampor/belysning i flera dagar. När jag skriver belysning så gäller det självklart läsbelysning, kanske under vintern när det är mörkt ute och det inte kommer in så mycket ljus genom fönstret. Eller den där mysbelysningen man vill ha för att varva ner lite på kvällen.

Att få litet rum se större ut

  • speglar - skapar rymd
  • välj rätt säng
  • vitt - det ger en känsla av att rummet ser större ut
  • häng gardinerna högt i tak
  • fondvägg
  • Tips

Gillar

Kommentarer