Staycation - Grand Hotel

Man behöver verkligen inte åka till andra sidan av jordklotet för att få en semesterkänsla.

En staycation på hemmaplan i Stockholm och incheckning på Grand Hotel med min nyktra halva. En julklapp som vi två fick av min pappa för 2 år sen, så det var dags och kunde verkligen inte starta min minisemester bättre än så här.

Vi var några timmar tidiga för incheckning men fick såklart lämna in våra väskor, som sedan kom upp på rummet när vi väl var på plats. Plus till den servicen

En superior rum med utsikt över vattnet, slottet och Gamla stan.

- Och där står han, min finaste stund.

Ett badrum i marmor med både badkar och dusch, så lyx!

Så stor badkar vill jag ha hemma hos mig sen i framtiden.

Det blev en roomservice direkt efter att vi hade checkat in, för det räckte inte med att vi åt frukost på Bank Hotel innan vid 11 tiden. Nej men något i magen behövde mannen med äppelmusten för det skulle bli en sen middag.

Tack pappa Leo för gåvan ❤️

Jag vet inte hur jag kunde missa den här två kilos lådan som låg på min sida av sängen.

Men att en brandsläckare från Solstickan kan göra en så glad, den är mindre än vad en vanlig brukar vara men har sagt att jag inte vill ha något rött i mitt hem.

Att han har burit på en tung väska hela vägen till stan och med stopp på vägen🥺 -Jag ville bara plocka upp Oscar och slänga honom i väggen men nu är han bara lite större än vad jag är så det är lite svårt. Bara få förstår hur jag uttrycker min kärlek.

Så nu är jag och köket (där jag tänker placera den) safe. TACK SNÄLLA love, diggar dig i alla åldrar och former, även 101år och skrynklig i ansiktet❤️


Hur snygg är inte den? Black as my soul.

Det här är då min födelsedagspresent (så tro inget annat), för den jag fick på min födelsedag fick jag inte behålla då den var sönder i förpackningen.

Toaletterna i Lobbyn har alltid varit favorit sen jag var liten, bara och kolla hur enkelt och elegant det är med guld/mässing detaljer.

Efter skymningen och Stockholms gatubelysning tända så vart det en promenad till Linnègatan.

Ett glas bubbel och en drink (alkoholfritt såklart) i väntan på ett bord på restaurang Aubergine

Det blev en fiskgryta för min del, så perfekt då saffran inte tog över.

Mittemot mig var det en tallrik med bakad röding med beurre Blanc, kantareller och fänkål

Väl tillbaka på hotellet så satte vi oss ner i Cadierbaren för lite efterrätt

Det blev mer än bara efterrätt. Själv fick jag en fågel i en bur.

Beställde även en Antimon 2.0, en drink på gin, rönnbär och champagne. Finns en historia om varför den serveras så, och jag rekommenderar den om man gillar gin!

Valde enkel dessert, vaniljglass med varma hjortron och för Oscar en pannacotta

Kom tillbaka på hotellrummet till det här. Så gulligt med mattan och tofflorna så där och ett extra täcke. Det är nog få som kan dela på täcke och vi är inte en av dom. Här är vi verkligen olika. Jag sover med duntäcke året om, medan Oscar tar bort täcket och sover bara med påslakan på sommaren och även nu.

- kanske några av er som delar, hur står ni ut? bråkar ni inte om täcket? dras det inte fram och tillbaka?


I vanliga fall så serveras frukosten på Verandan men jag antar att det nu serveras inne på Vinterträdgården pga Corona. Vilken lokal, WOW! Här har Wilhelmina Skogh suttit och haft span på personalen

Efter frukosten igår så besökte vi hotellets spa, tur vi gjorde det på morgonen och inte innan vi skulle ut på middag. Man vart helt dåsig och än har jag lock i öronen av allt vatten.

- Fick inte fota inne på anläggningen så sista bilden har jag lånat från hemsidan. Men en stor pool, en jacuzzi, tyst rum och ångbastu fanns det i den gemensamma spat. I omklädningsrummet finns det även en liten pool och vanlig bastu.

Jag kommer definitivt tillbaka inom snar framtid.

  • Vardag

Gillar

Kommentarer