Vad gör man åt sömnproblem?

Det var mig en fin fredagsmorgon, solen tittade fram och var även kvar under dagen (synd att jag befann mig inne i ett varuhus då) och det var krispigt i luften. Jag har haft helg efter helg lite skönt att vara ledig lör-sön, åka in och jobba mån-tis och sedan ha helg igen ons-tors. Så nu ska det säljas ända fram till måndagkväll , blir spännande då jag i vanliga fall brukar jobba löningshelg. Men det finns faktiskt några som handlar innan löning också (jag är en av dom), sen ser det ut att vara halv taskigt väder imorgon så får vara beredd på det mesta.

Som dom flesta utav er vet så har jag haft sömnproblem sen i våras där jag sover totalt 2-2,5h om nätterna. Sen plusar vi på med huvudvärk på dagarna så ibland blir det extremt jobbigt när jag står ute på avdelningen och säljer, och det värsta är när jag ibland skriver in fel på en order till en kund som ska renovera helt nytt badrum. Så dom senaste dagarna har jag bara fokuserat på att träna så att kroppen inte har någon energi kvar på kvällarna när jag ska sova, vilket har funkat lite.

Har en APP som heter Sleep Cycle, tror många av er använder den. Såg att några av mina kollegor också använder. Så där följer jag mitt "beteende" och ser att jag ALLTID vaknar till klockan 02:00. Sen kan det gå lång tid innan jag somnar om och kommer ner i djupsömn ca 5-10 minuter innan alarmet ringer och säger till en att det är dags att gå upp. Med appen ser jag att jag sover som mest när jag har gått mer än 20.000 steg om dagen så det blev bara att börja gå ut och gå eller springa på kvällarna efter jobbet. Sen är jag också nöjd i dess corona tider att det finns ett gym på arbetsplatsen att jag kan träna direkt efter jobbet. Mindre folk där än på vanliga gymanläggningar. Så styrketräning och boxning har det blivit under veckan. Har även sparkat lite boll, vilket var ett tag sen. Men tackar Oscar som tagit med mig ner till IP och på det fått tre extra sömn timmar. Kände en stor skillnad när jag hade sovit så länge.

Det sägs att han ska med och spela korpen med oss nästa år, så han tränar in för det och jag känner att jag lika gärna kan vara med och träna jag också.

- Dags för dig Rebecka att också vara med 🥰

Attpropå Oscar så har han släppt ännu en del av vår roadtrip som vi gjorde i somras.

Efter den dagen man gick upp berget så sov man verkligen som ett barn.

Gillar

Kommentarer

Blackout
Blackout,

Men herregud, sover du ca 3 timmar varje natt och ska gå 20000 steg om dagen plus jobba. Det låter helt galet. Jag sover sådär i perioder men då kan jag knappast existera sen heller.

nouw.com/blackout
suchadagrondahl
suchadagrondahl,

Det är galet, jag vet. Men gör häften av stegen redan 4 första timmar på jobbet, man får helt enkelt försöka se levande ut☺️

nouw.com/suchadagrondahl