veckorna  som vart

"Jag borde sova", så har jag sagt till mig själv nu i flera veckor. Lyckas bara sova till midnatt (ca 2h sömn), och sedan har jag bara läst böcker tills jag inte orkar mer. Ibland lyckas man blunda en liten stund innan alarmet ringer, men senaste dagarna har jag varit vaken 25-30min innan signalen går. Vilket gjorde att jag var hur pigg som helst till sängbytet som vi har klockan 06:00 på morgonen på avdelningen (var tredje vecka som tur).

Nu har jag exakt två veckor kvar av jobb innan jag tar semester igen (längre period) så det är bara att köra på, med eller utan sömn. Dom svarta panda ögon bara växer och växer för varje dag som går, men det är tur att det finns något som heter concealer. Har precis avslutat dagens pass som bestod av rekrytering och jag var jätterädd att jag skulle sitta och gäspa mig igenom alla intervjuer, men jag klarade mig. Nu sker allt online och jag hoppas dom inte la märke till hur mycket jag öppnade min vattenfalska under varje 30 minuters samtal, för det var just vatten som höll mig vaken.

Hade egentligen tänkt att spela lite badminton nu efter jobbet men lika fullbokad som padel, så nu har jag tid över att uppdatera lite här. Spelade nämligen badminton med Erika och hennes sambo i helgen, eller ska man säga "mot" istället. Tufft att möta dom helt ensam, men dom hade träningsvärk dagen efter så jag jobbade på bra ändå på min sida. Känns ännu bättre när man får höra att det var kul och att Erika ville köra igen på så kort tid. Nu vill vi lägga rutin på att spela oftare än då och då, varannan padel och varannan badminton och jag måste då skaffa mig en spelpartner ifall jag ska klara av dom två. Någon som är sugen på att spela? - Hezel du är välkommen, om tant orkar 🥰

Vi är inne i mars månad och jag har fått ta del av "vårväder" under mina lediga dagar. Men nu när jag kollar ut genom fönstret så faller snön, och om jag ska vara ärlig så tror jag att det även kommer falla under maj också. Något som gör att jag ångrar att jag var tidigt med att förodla blommor och örter i lördags, det har redan börjat gro och tanken är att allt ska ut på uteplatsen så fort som möjligt för det finns inte plats för dom inomhus.... dom kommer definitivt dö ute i kyla.

Tänk vad många temadagar vi har här i Sverige. Första torsdagen i mars har vi passerat och det firades med en marsipantårta, det är en grej i Småland, så läs skylten med den dialekten så förstår ni. Jag som thai har också svårt med "R" ibland.

Det var inte bara under mina lediga dagar som jag kunde njuta av solen på uteserveringen, känns väldigt lyxigt att det finns en takternas på jobbet och där satt jag och åt lunch bara en dag innan snön kom tillbaka. Det blev bara konstigt att det vädret kunde vända på så kort tid.

- men jag har klarat mig, ingen förkylning efter det vilket är lite WOW från mitt håll, för slutet av 2020 vart jag alltid sjuk första veckan varje månad och nu inget alls. Har jag blivit immun mot dom flesta virus nu?

Nej nu tickar klockan och jag bör sätta mig i bilen och köra hemåt, äta middag och kanske baka till kollegorna när hela avdelningen ska ses för stor möte. Det är verkligen dags att ladda batterierna för en lång dag imorgon, också en annorlunda dag för mig. Men det är något som jag inte får avslöja.

  • Vardag

Gillar

Kommentarer